5 идеи за подаръци за Коледа (за жени и мъже)

подаръци за Коледа

Декември вече е тук. Прелистихме поредния лист от календара. Дните, месеците, цялата година се изтърколи почти неусетно. Настроението е приповдигнато. Сърцата ни преливат от радост, защото последният месец от годината е тук. А той се свързва с уют, запалена камина, чаша топъл чай. Остава съвсем малко до Коледа, а това означава само едно – време за подаръци и щастливи усмивки.


Започнахте ли да мислите какво да подарите на вашите близки, приятели, любим? Имате ли вече идеи за подаръци за Коледа? Ако сте в търсене на идеи с какво да зарадвате любимите си хора, тази статия е за вас. В следващите редове ще ви представим нашите предложения за коледни подаръци, подходящи и за мъже, и за жени.

Идеи за подарък за Коледа - 5 предложения

Шалът – универсалният коледен подарък​

Независимо от възрастта, пола или стила на обличане, шалът може да се превърне в незаменим аксесоар в студените дни. Ако с колегите ще си разменяте подаръци и не знаете на кого точно ще подарявате, може да заложите на едноцветен шал. Цветове, едновременно подходящи за дамите и господата, са например бордо, тъмносиньо, черно. Шалът може да преобрази визията и да се превърне в стилен акцент към официално облекло или ежедневния аутфит.

Подарък ръчна изработка – подарък, направен с любов

Времето и усилията, които творецът влага при изработката, са това, което прави крайния резултат вълшебен. От ръчно изработените подаръци особено популярни са ароматните свещи в нестандартни форми и коледните играчки. Коледна топка със снимка или послание е чудесен начин да зарадвате близки или приятели. Коледна чаша също може да е подходящ подарък и за двата пола особено когато говорим за практични подаръци. Ако сте през декември в Пловдив, може да посетите тазгодишното декемврийско издание на базар Капана. От 15 до 26 декември ще може да се срещнете с творци, които предлагат ръчно изработени продукти.

подарък ръчна изработка

Бутилка вино и бонбони – вечната класика

Изборът на подарък за някого, когото не познаваме добре, може да бъде истинско предизвикателство. В търсене на универсален коледен подарък, бутилка вино и бонбони изпъкват като вечната класика. Трудно е да сбъркате с този “вкусен” подарък, който обединява хармоничния вкус на гроздовата напитка със сладката наслада от шоколада. Може да допълните виното с шоколад, бонбони, бисквити, а дори и с нещо солено. Опаковайте грижливо с панделка и пожелание и поставете под коледната елха. Готово, имате подарък, с който може да зарадвате приятели, роднини, колеги.

Настолни игри – подарък за момичета и за момчета

Казвайки момичета и момчета, имаме предвид малки и пораснали. Едно парти винаги е по-забавно с настолни игри, а възможностите тук са много. От класика като Не се сърди човече и дженга до шах с шотове – зависи от възрастта на този, който искате да изненадате. Събиранията с приятели на вила ще бъдат по-весели с бордова игра, така че със сигурност вашият подарък ще влезе в употреба.

грижливо опаковани и поставени под елхата коледни подаръци

Пътуване – защото накрая остават спомените

В крайна сметка това, което остава и наистина ни обогатява, са преживяванията. Спомените от почивката, усмивките от споделените моменти, радостта от срещата с нови хора. Ако бюджетът ви позволява, подарете ваучер за почивка. Ваучерът може да е за романтичен уикенд в малко градче, за активна почивка в планината или пък за кулинарно пътешествие из някой европейски град.

Пловдив е град, който обединява всичко това. Романтична атмосфера, много възможности за забавления, вкусна храна. Не е нужно да ходите далеч, за да се насладите на незабравими преживявания.

Пловдив Стария град

Ако трябва да обобщим

В заключение, изборът на подаръци за Коледа е чудесна възможност да изразим любовта си към близките ни. От красиви шалове и ръчно изработени подаръци, до пътешествия – вариантите са безброй. Искрено се надяваме да сме ви дали идеи за коледен подарък. Нека обаче да не забравяме най-важното – че истинската магия на Коледно-Новогодишните празници не е в материалните подаръци, а в миговете, които споделяме заедно. Без значение какъв подарък изберете, насладете се на този магичен месец и споделете радостта и обичта с любимите ви хора.

За хотела

Парк хотел Санкт Петербург е четиризвезден комплекс в сърцето на Пловдив. Открит е преди повече от четири десетилетия и чрез услугите си създава традициите за стил, лукс и уют, съчетани с модерната динамика на града.

Последни новини

Сподели публикацията

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Изживей магията