Как да изберете подходящ хотел за сватба?

първи сватбен танц на младоженците - сватба в хотел

Сватбеният ден е един от най-специалните в живота на всяка двойка. Изборът на подходящо място е трудна, но важна стъпка при планирането на мечтаното сватбено тържество. Хотелите са предпочитан вариант за сватбени мероприятия поради комфорта, удобствата и професионалното обслужване, които предлагат. Ако и вие търсите хотел за сватба – ето какво трябва да имате предвид. В настоящата статия ще разгледаме някои от аспектите, които да вземете под внимание, за да се уверите, че сте избрали подходящ хотел за вашата сватба.

Капацитет и удобства

Най-напред си отговорете на въпросите “Малка или голяма сватба искате? Колко души ще поканите?”. След това проверете капацитета на различните сватбени зали и ресторанти, с които разполага хотелът. Уверете се, че може да посрещне всички ваши гости и че ще има достатъчно пространство за танци и забавления.

Поинтересувайте се също от акустиката. Особено важно е ако планирате музикално изпълнение на живо като изненада за гостите. Разбира се, и да не сте предвидили такова, е важно да обърнете внимание на звука в залата. За да върви купонът, трябва да се чуват ясно през цялата вечер речта на водещия и музиката, за която ще се погрижи DJ.

Ако планирате изнесен ритуал, уточнете също възможностите за неговото провеждане. Уверете се, че има подходящо пространство в хотела.

уелкъм дринк за сватба

Предварителна дегустация на меню

Дали може да се подготви индивидуално меню? Има ли възможност за предварителна дегустация? Не пропускайте да зададете тези и други въпроси, свързани със сватбени куверти.

Почти всеки хотел за сватба вече предлага изготвяне на индивидуално меню и предварителна дегустация. Съветваме ви да не пропускате да опитате храната – това е възможност да се убедите, че вкусът и презентацията отговарят на вашите очаквания и желания.

Попитайте за политиката на хотела относно внасянето на собствени напитки и храни.

Гостоприемство и местоположение

Сигурни сме, че мечтаете планирането да бъде лесно, а сватбата да прочете гладко и безпроблемно. Точно затова следващата ни препоръка е да изберете хотел с традиции в организирането на сватбени тържества.

Част от екипа на такъв хотел обикновено са ивент мениджър или сватбен координатор, които са на разположение с ценни съвети и препоръки. Насрочете среща с тях. Обсъдете детайлите и оценете възможността да ви съдействат при организирането на този така важен за вас ден.

Мястото, където е разположен хотелът, също е фактор, който не бива да подценявате. Гостите трябва да го открият лесно и да има къде да оставят колите си (ако идват със собствен автомобил). Проучете дали хотелът е с паркинг или има свободно място за паркиране в близост.

подготвена за сватба младоженска маса

Настаняване на гостите

Напълно нормално е част от гостите ви да не са от мястото, където планирате сватбата. В такъв случай осигуряването на място, където да отседнат, е добра идея. Така ще засвидетелствате своето отношение към тях. Ще се уверят, че за вас е важно да присъстват на специалния ви ден.

Поинтересувайте и за възможностите за настаняване в хотела. От една страна, спестявате време и гарантирате удобство на гостите, понеже не се налага да пътуват допълнително. От друга страна, хотелите обикновено предлагат преференциални цени за настаняване на гостите, част от сватбеното тържество.

Условия за резервация и депозит

Важно е в хода на разговора да се поинтересувате колко време предварително е нужно да запазите залата. Това до голяма степен зависи от това дали планирате сватба на морето или в града.

Повечето от сватбите на морето се правят през лятото, така че колкото по-рано запазите залата, толкова по-добре. В големите градове сватбените тържества също обикновено се организират през топлите месеци или в началото на есента.

Не забравяйте да уточните и в какъв размер е необходимо да се заплати депозит. Сумата може да е фиксирана или да зависи от общата стойност. Попитайте и за условията за възстановяване в случай на промяна в плановете.

сватбени халки - сватба Пловдив

Сватба в Пловдив: Парк хотел Санкт Петербург

Съчетанието от елегантност, стил и безупречно обслужване прави Парк хотел Санкт Петербург предпочитан избор за младоженци, желаещи да отпразнуват любовта си в сърцето на Пловдив. 

Знаем от какво имате нужда – внимание към детайлите, отлична организация, съвършенство във всеки аспект. Готови сме да ви предложим всичко това. Ще се погрижим за всичко, за да бъде вашият ден незабравим, а сватбата ви – уникална. Имаме дългогодишен опит и може да разчитате на нашия професионализъм в реализирането на вашата приказка. Ще предложим и настаняване в Пловдив за вашите скъпи гости. 

Свържете се с нас, за да изготвим специална оферта за вашия специален ден.

сватбена декорация в хотел за сватба - Парк хотел Санкт Петербург

За хотела

Парк хотел Санкт Петербург е четиризвезден комплекс в сърцето на Пловдив. Открит е преди повече от четири десетилетия и чрез услугите си създава традициите за стил, лукс и уют, съчетани с модерната динамика на града.

Последни новини

Сподели публикацията

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Изживей магията