Събития в Пловдив през август

жена на концерт в Пловдив

Ах, каква магия е този Пловдив! Градът под тепетата привлича хиляди гости от страната и чужбина не само с богатата си с история, но и с разнообразието от събития, които се провеждат на територията му. Вдъхновени от богатата културна програма, решихме да съберем на едно място всички интересни събития в Пловдив през предстоящите месеци. И така – ето какво може да правите в града този август.

Концерти и музикални фестивали през август

Градът ще каже “здравей” на август с много музика и добро настроение. Целият месец ще мине под знака на забавлението. Предстоят множество концерти, мюзикъли и театрални постановки. 

Любо Киров “Турне 2023” (02.08 – 03.08)

На 2 август Любо Киров ще сложи начало на турнето си, а с това и на музикалните изненади за пловдивчани през август. Изпълнителят на хитовете “Целуни ме” и “Още от теб” зарадва своите почитатели, като добави втора дата на турнето си в Пловдив. Ако не сте успели да купите билет за първия ден, все още имате възможност да си запазите място за втория концерт и да се насладите на любимите си песни на Античния театър. Специален гост-изпълнител на концерта ще бъде Михаела Маринова, с която музикантът има няколко дуетни изпълнения. Събитието е с начален час 21:00.

Plovdiv Jazz Summer (04.08 – 06.08)

Лятна сцена “Орфей” ще посрещне джаз артисти три поредни дни от 21:00 ч. Фестивалът ще открият виртуозът на кларинета Иво Папазов-Ибряма и неговият оркестър – орк. “Тракия”. На втория ден на сцената може да видите Антони Дончев джаз квартет и дамите от “Ева квартет”. Към тях ще се присъединят музикантите Павел Терзийски и Мартин Хафизи. За събитието специално от Гърция ще пристигне Пантелис Стойкос. Точката на фестивала ще постави Destino Tango Trio. Людмил Ангелов, Кристина Вилалонга и Виктор Вилена ще се качат на сцената в последния ден на фестивала. 

концерти в Пловдив

Фондацията – 10 г. около света (06.08)

Август ще бъде вълнуващ за вас, любители на музиката, по още една причина. Венко Поромански, Добрин Векилов – Дони, Кирил Маричков, Иван Лечев и Славчо Николов, познати като група “Фондацията”, празнуват 10 години около света със специален концерт. Запазете си неделята на първата седмица на месеца за хубава музика и много изненади. Концертът започва в 20:00, а в него ще вземат участие музикантите, били част от проектите на “Фондацията” през годините. 

Концерт на Богдана Карадочева и Стефан Димитров “Безнадежден случай” (07.08)

Музикалните изненади не спират дотук. Богдана Карадочева и Стефан Димитров ще представят своите вечни хитове на Античния театър от 20:30. Ще звучат “Дано” и “Иване, Иване”, а рамо до рамо на сцената до Богдана и Стефан ще застанат видни български изпълнители. За момента организаторите са издали имената само на Васил Найденов и Братя Аргирови. Не пропускайте концерта, за да разберете кои ще са останалите. 

Концерт на Б.Т.Р. “Мюзикъл и рок” (08.08)

Б.Т.Р. празнува 30 години на сцената. Атанас Пенев, Славчо Николов, Иван Калфов и Илиян Диков за тези години зарадваха феновете с 13 албума и стотици концерти. Групата се утвърди като една от обичаните рок групи у нас и ще очаква всички свои почитатели от Пловдив в лятно кино “Орфей”. Концертът започва в 20:30. Готови ли сте да чуете любимите си хитове на живо? 

публика на рок концерт в Пловдив

Лили Иванова – Национално турне 2023 (12.08)

За примата на българската естрадна музика не са нужни дълги обяснения. Достатъчно е само да споменем хитове като “Детелини”, “Камино” и “За тебе бях”. Сигурни сме, че вече си припявате по един от тях. Вече над 60 години Лили Иванова радва почитателите си с песните си, а през 2023 обяви, че ще направи концерти в цялата страна. Част от националното ѝ турне е предстоящият концерт на Античния театър в Пловдив. На сцената до нея неотлъчно ще бъдат музикантите от Li Orchestra и вокалното трио LaTiDa. 

„Албум“ – турне на група Молец (20.08)

Крис Макаров и Юлиан Славчев, познати като група “Молец”, представят първия си албум със специално турне в страната. Една от спирките им е Пловдив, като в града под тепетата се очаква да бъдат на 20 август. Концертът ще бъде на Античния театър, а началото е предвидено за 20:00. Момчетата обещават да звучат любими хитове и нечувани до момента песни. А вие искате ли да чуете на живо “7 дни”? Ако отговорът ви е “да”, все още не е късно да запазите своето място. 

45 години група „Сигнал“ (30.08)

Други големи любимци на публиката също идват в Пловдив. Група “Сигнал” празнува 45 години на сцената със специално турне в страната. Последна спирка е градът под тепетата, но музикантите обещават да оставят сърцата си на сцената и заедно с публиката да изпеят вечните си хитове. Сред най-популярните песни на групата са “Може би”, “Да те жадувам” и “Сбогом”. По време на концерта ще може да чуеете и песни от предстоящия албум на групата. Събитието ще се проведе на Летния театър от 21:00.

концерти Пловдив

Open Opera 2023 – концерти и мюзикъли

Open Opera празнува 10-годишен юбилей през 2023. По този повод е подготвила интересна програма. През август публиката ще бъде изненадана с репертоар от различни жанрове. Програмата е разделена на “Опера и Балет”, “Класика и Джаз”, “Мюзикъл и Рок” и включва спектакли на водещи български и световни артисти. Ето постановките, на които може да се насладите:

  • Мюзикъл “Исус Христос Суперзвезда” (09.08 – 10.08)
  • Концерт “Една нощ в операта с музиката на Queen” (14.08)
  • Мюзикъл от Бродуей “Семейство Адамс” (18.08)

“Ходете на театър, хубаво е!”

“Извънредно неудобно” (08.08)

Ако има някой, който може да представи добре неудобните ситуации, в които всички ние попадаме, то това са три талантливи дами. Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова се събират на една сцена, за да разкажат истории от живота. Истории, които са до болка познати на всички ни и точно затова са толкова истински. Гарантираме – не само дамите на сцената, смехът също ще е по три. 

“На живо” – моноспектакъл Александра Сърчаджиева (10.08)

Още едно предложение за любителите на театъра. Александра Сърчаджиева гостува в Пловдив и лятно кино “Орфей”, за да представи биографичната си пиеса. “На живо” е своеобразна изповед не на популярната актриса, а на жената Александра, за хубавите и предизвикателните моменти в живота ѝ. За битките, които води всеки ден, за цената на славата и за личното щастие. 

“Нощ на звездите” – световно шоу на Енчо Керязов (26.08)

Спектакъл, който кара малки и големи да мечтаят. Шоу, което предизвиква усмивки на лицата на деца и възрастни. Представление, по време на което сцената оживява. Талантливи артисти ще се качат на сцената на Античния театър от 20:30, за да очароват публиката с един наистина звезден спектакъл.Спиращи дъха въздушни битки са част от изненадите в “Нощ на звездите”. 

“Грамофонът” – авторски концерт-спектакъл на Виктор Калев (28.08)

Смях до сълзи, любими на няколко поколения песни, забавление от сърце – с това обещание Виктор Калев кани пловдивчани и гости на града на своя спектакъл. “Грамофонът” ще проследи пътя на едно младо момче до сбъдването на голямата му мечта – да бъде актьор. Концерт-спектакълът се базира на лични истории на Виктор Калев – всички поднесени с щипка хумор и лека носталгия. Спектакълът ще бъде на Античния театър и ще започне в 20:30.

За хотела

Парк хотел Санкт Петербург е четиризвезден комплекс в сърцето на Пловдив. Открит е преди повече от четири десетилетия и чрез услугите си създава традициите за стил, лукс и уют, съчетани с модерната динамика на града.

Последни новини

Сподели публикацията

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Изживей магията