Какво не бива да пропускате през септември в Пловдив (2023)?

Пловдив концерт

Септември е зад ъгъла, а Пловдив все още е в слънчева прегръдка. Вдъхновени от хубавото време навън, решихме да погледнем какви са възможностите за забавления през този месец. Споделяме с вас по-интересните сред предстоящите събития. 

Shake that хълм (01.09 – 03.09)

Септември ще започне ударно – с фестивала Shake that хълм. И тазгодишното издание ще бъде на обичайното място – поляната на Младежкия хълм. Тази година събитието ще се проведе за девети пореден път, което само може да ви подскаже колко любимо е на пловдивчани. Фестивалът ще “разтърси” града под тепетата в продължение на три дни. Ако сте в началото на септември в Пловдив, не пропускайте да се отбиете. 

Международен куклено-театрален фестивал (01.09 – 06.09)

Открехваме завесата за още едно интересно събитие – за куклено-театрален фестивал “Двама са малко – трима са много” & TheatAir. Международният фестивал е с история, започваща през 1977 г. Тогава е създаден под името “Международен преглед на куклената миниатюра – Пловдив”. През 1990 г. е възобновен и започва да се провежда ежегодно с друго име – “Двама са малко – трима са много”. От 2012 г. се провежда на всеки две години, като се добавя модул TheatAir, включващ театър, музика, цирк и много забавления на откритите сцени в града.

Фестивал “Улица Станционна” (01.09 – 06.09)

По същото време знаковата за пловдивчани улица “Иван Вазов” ще се превърне в център на музика, театър, литература, история. В продължение на почти цяла седмица ТВ студио и много забавления ще радват пловдивчани. Фестивалът е с вход свободен. Ако минавате през Главната, отбийте се на събитието. Всички са добре дошли. Фестивалът носи името “Улица Стационна”, тъй като преди да бъде прекръстена улицата с името на видния писател, улицата е била позната като “Станционна”. 

двойка по време на фестивал на Младежкия хълм в Пловдив

Концерти в Пловдив през септември

Музикално настроение няма да липсва и през септември. Също като август, септември е наситен с интересни концерти.

Концерт на Йоргос Даларас (02.09)

Ако не сте успели да отскочите до Гърция това лято, концертът на Йоргос Даларас на Античният театър със сигурност ще ви пренесете поне за миг на Средиземноморието. Гръцкият певец пристига у нас в началото на септември. Сред богатия си репертоар Даралас е избрал вечни класики, с които да зарадва пловдивчани и гости на града. Началото на концерта е предвидено за 20:30. Идвате ли?

Концерт на Ара Маликян (03.09)

Виртуозен музикант не просто свири на цигулка, а сякаш разказва истории с музиката си. Публиката, приковала поглед към артиста, се наслаждава на мелодията. Така си представяме, че ще премине концерта на Ара Маликян на Античния театър в Пловдив. Концертът в Пловдив е част от световното турне на ливанско-испанския цигулар от арменски произход. А вие запазихте ли вече своето място на концерта?

Спектакъл на Ансамбъл Българе „Това е България“ (05.09)

В случай че кръвта ви закипява, щом чуете българска народна музика, а сърцето ви заиграва, не пропускайте спектакъла на Ансамбъл Българе. Спектакълът ще бъде поставен на родна земя след над 2000 представления в повече от 20 страни по целия свят. “Това е България” ще бъде истинско пътешествие сред музиката, танците, песните и обичаите на българите от различни краища на страната. 

фолклорен ансамбъл танцува народни танци по време на спектакъл

Филмова музика и мюзикъл в галаконцерта “Музите на Максим Ешкенази” (07.09)

Цветно, любовно, забавно. Това е обещанието за галаконцерта “Музите на Максим Ешкенази”. Видният диригент събира на сцената 10 красиви и талантливи дами, за да зарадват заедно пловдивската публика. Датата е ясна, часът е 20:30, а мястото – Античният театър в Пловдив. Сред имената на дамите, които ще присъстват, са тези на Стефания Колева, Михаела Маринова, Михаела Филева. Вземете още днес своя билет, за да си гарантирате място на това вълнуващо събитие. 

Концерт на Майкъл Болтън (10.09)

Изпълнителят на песента “When a Man Loves a Woman” ще бъде през септември не къде да е, а в Пловдив. Американският певец ще зарадва почитателите си с концерт, началото на който ще бъде поставено в 20:00 на Античния театър. Болтън е автор на поп рок балади и идва в града под тепетата да ви отведе в друга реалност. Там, където всичко е красиво, нежно, романтично. Сред най-популярните му песни се нареждат още How Am I Supposed To Live Without You и Said I Loved You…But I Lied. 

Концерт-спектакъл „Български свят“ на Красимир Аврамов (13.09)

Красимир Аврамов обещава невиждано досега шоу. Певецът, роден в Сливен, но живеещ дълги години в САЩ, ще събере на едно място над 100 артисти. Участие в проекта ще вземат 120 музиканти, част от които международни признати. Всички те ще излязат на сцената, за да представят някои от най-популярните творби на Аврамов, но в нов прочит. Ако не искате да пропуснете нито минута от зрелищното шоу, в 20:30 бъдете на Античния театър. 

публика аплодира актьори след представление

Концерт на IL VOLO (21.09)

Само ден преди да отбележим Денят на независимостта, италианците от IL VOLO ще зарадват пловдивчани със специална музикална програма. Музикалното трио от Сицилия ще представи любими хитове от общия им музикален път. Джанлука Джинобле, Пиеро Бароне и Иняцио Боскето обещават да разкрият и индивидуалните си музикални предпочитания чрез солови изпълнения на световни класики.

Balkan Fest (22.09 – 23.09)

Балканска музика ще оглася Гребната база в Пловдив в продължение на два дни. Най-големият фестивал за балканска музика в България идва в града под тепетата и обещава много изненади и любими хитове. В първия ден за доброто ви настроение ще се погрижат Оркестърът на Кристиан Азирович, Азис и сръбската звезда Цеца. Вторият ден ще може да чуете Дино Мерлин, най-известен с песента “Йорговани”, хърватската група “Колония” и гръцкия изпълнител Янис Плутархос. 

Концерт “Disco Divas” (25.09)

Грандиозно двучасово шоу, любими хитове от 70-те, 80-те и 90-те и незабравими емоции – всичко това обещават Прешъс Уилсън, Саманта Фокс и Ирина Флорин. Трите дами се събират на Античния театър в Пловдив за един истински музикален спектакъл. Събитието започва в 20:00. Ако винаги сте мечтали да чуете на живо “I Can’t Stand the Rain” или “Nothing’s Gonna Stop Me Now”, вече знаете кога и къде имате тази възможност. Запазете своето място, като вземете билет още днес. 

концерт в Пловдив

Смях до сълзи с любими актьори 

“Забраненото шоу на Рачков” (16.09)

“Забраненото шоу на Рачков” е на турне, а една от спирките му е градът под тепетата. Шоуто гостува на Летния театър в Пловдив в средата на септември. Димитър Рачков не един път е доказвал, че е голям комик и страхотен актьор, а всичко, с което се захване, носи удоволствие на публиката. В случай че искате да прекарате една забавна и незабравима вечер, вземете своя билет още днес. От екипа споделят, че са подготвили интересни изненади. Специалните гости засега се пазят в тайна. 

“Вечеря с приятели” (14.09)

Ако сте фенове на театралното изкуство, бързаме да ви зарадваме. Театралната постановка “Вечеря с приятели” ще гостува на пловдивската сцена този септември. Режисьор на постановката е проф. Ивайло Христов, а в главните роли са любими и добре познати лица. Асен Блатечки, Ненчо Илчев, Мария Сапунджиева и Кристина Янева ще влязат в образите на приятелски семейства, търсещи отговор как да продължат живота си, когато ежедневието е надделяло над чувствата.

двойка се забавлява по време на театрално представление

За хотела

Парк хотел Санкт Петербург е четиризвезден комплекс в сърцето на Пловдив. Открит е преди повече от четири десетилетия и чрез услугите си създава традициите за стил, лукс и уют, съчетани с модерната динамика на града.

Последни новини

Сподели публикацията

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Изживей магията