Предстоящи събития в Пловдив: Какво ни очаква през октомври 2024?

предстоящи събития в Пловдив

Годината е към своя край, но Пловдив продължава да изненадва с интересни събития. Програмата за октомври се очертава изпълнена с много музикални изяви, концерти и фестивали. Обобщаваме в следващите редове най-интересните предстоящи събития в Пловдив, които не бива да пропускате.

Предстоящи събития в Пловдив: Какво ни предлага градът под тепетата през октомври?

Изненади от Държавна опера - Пловдив

Програмата на Държавна опера – Пловдив за октомври включва не едно, а няколко вълнуващи представления. Очакват ни камерни концерти и спектакли в областта на оперното, симфоничното и балетното изкуство. Всички събития са с начален час 19:00, а мястото е добре познатият Дом на културата. Ето и пълната програма за месеца:

01.10. /вторник/ – ОТКРИВАНЕ НА СИМФОНИЧЕН СЕЗОН
05.10. /събота/ – МИЛОСЪРДИЕТО НА ТИТ
12.10. /събота/ – АНА КАРЕНИНА
18.10. /петък/ – СЕСТРА АНДЖЕЛИКА / ДЖАНИ СКИКИ
22.10. /вторник/ – АНА КАРЕНИНА
26.10. /събота/ – MAKБET – Верди
31.10. /четвъртък/ – БЪЛГАРСКИ БАСИ ЗА БОРИС ХРИСТОВ

Есенен базар Капана

Ако сте в Пловдив в първия уикенд на месеца, не пропускайте да посетите базар Капана. Тазгодишното есенно издание ще бъде от четвъртък до неделя, като ви припомняме, че от няколко години се провежда на Моста на ул. Гладстон, срещу Централна поща. В продължение на четири дни ще може да се срещнете с родни творци и да ги подкрепите, купувайки ръчно изработен продукт. Точните дати, в които ще се проведе събитието, са 3-6 октомври.

есенен базар Капана Пловдив

Майна Town Weekend

Пет теми, пет квартала, два дни, едно събитие в Пловдив. Майна Town Weekend цели да събере интересуващите се от екология, предприемачество, визуално, литературно и музикално изкуство. Събитието дава поле за изява на местни изпълнители и DJ-и. Освен да чуете тяхната музика, можете да се присъедините към събития, насочени към опазване околната среда. Имате възможност да се включите още в уъркшопи и платформа за предприемачи, както и да участвате в тренировки на открито. Събитието се провежда на 5 и 6 октомври.

Концерт на Михаела Маринова

Ако сте в настроение за поп музика, не пропускайте предстоящия концерт на Михаела Маринова. Пловдив ще бъде една от спирките в националното турне на родната певица. В компанията на своята банда, тя ще излезе на сцената на Plovdiv Event Center на 4 октомври.Талантливите музиканти обещават да зарадват пловдивската публика с изцяло нова музикална програма и много изненади. Концертът ще започне в 21:00, а билетите вече са в продажба. Бъдете “стъпка напред” и вземете своя още сега.

Вагнер и вагнерианство

Музиканти от катедра „Музика и мултимедийни технологии“ на СУ „Свети Климент Охридски“ идват в Пловдив. Причината? Да зарадват всички почитатели на творчеството на Рихард Вагнер. На 10 октомври /четвъртък/, от 19:00 ч., в уникалната атмосфера на Епископската базилика на Филипопол, ще се проведе специалният концерт, посветен на Вагнер и неговото творчество. Не го пропускайте.

Още три музикални изненади

Ако харесвате класическа музика, почитатели сте на джаз или обичате хорови концерти, не пропускайте следващите три културни събития в Пловдив.

07.10. /понеделник/ – ПЕСНИ НА ЕДНА ДУША, ОТЛИТАЩА КЪМ РАЯ
12.10. /събота/ – ЛЕГЕНДАРНИ БЪЛГАРСКИ ДЖАЗ МУЗИКАНТИ
13.10. /неделя/ – СОФИЙСКИ КАМЕРЕН ХОР ВАСИЛ АРНАУДОВ

Талантите на Държавна опера Пловдив ще огласят Епископската базилика на 7 октомври от 19:00. Балабановата къща ще бъде сцена на емоционални джаз изпълнения на 12 октомври от 12:30. На следващия ден, от 18:30, Малката Раннохристиянска базилика пък ще приветства музикантите от Софийския камерен хор.

Изложба “Българските плъсти – послание от древността”

До средата на месеца може да разгледате Националната изложба “Българските плъсти – послание от древността”. 15 октомври /вторник/ е последният ден, в който имате възможност да посетите Регионален етнографски музей и да научите повече за древния занаят плъстене. Експозицията събира на едно място плъстени изделия от шест музея в страната и цели да разкрие многообразието на плъстените изделия в българската култура. 

Градски винен фестивал

Обичате ли вино? А как ще реагирате, ако ви кажем, че ще има винен бар в центъра на Пловдив, в който регионални изби предлагат най-доброто? Urban Wine Fest 2024 се завръща след големия успех миналата година, за да предложи още повече вина, забавление и приятна музика. Бъдете на площад Централен на 25 октомври и 26 октомври /Международен ден на мавруда/. Може да си донесете любимата винена чаша или да вземете такава след депозит на място. 

Градски винен фестивал в Пловдив

Надяваме се да сме успели да ми вдъхновим да посетите някое от тези предстоящи събития в Пловдив. В случай че планирате посещение на града под тепетата и през следващите месеци, следете блога ни. Съвсем скоро ще разкрием най-интересното от културната програма през ноември и декември.

За хотела

Парк хотел Санкт Петербург е четиризвезден комплекс в сърцето на Пловдив. Открит е преди повече от четири десетилетия и чрез услугите си създава традициите за стил, лукс и уют, съчетани с модерната динамика на града.

Последни новини

Сподели публикацията

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Изживей магията