Как да организирате сватба? (част 2)

сватбени халки

В първа част ви дадохме начални стъпки и вдъхновение, които да ви улеснят при планирането на сватба. Разказахме ви какви са преимуществата на това да изберете луксозни хотели Пловдив, и по-точно четиризвездни комплекси. Сега е време да задълбочим. Продължаваме с полезната информация, като ще се фокусираме върху аспекти, без които е немислимо сватбеното тържество да бъде незабравимо.

А оттук накъде? – Още съвети при организиране на сватба

Решили сте да се доверите на луксозни хотели. Планирали сте кога ще бъде сватбата, каква ще е стилът, направили сте списък с гостите. Оттук нататък следва да помислите за още немалко неща. Ето част от тях.

Обсъдете дали за вас е важно да имате църковен брак – Ако искате да имате Божията благословия, проверете кои са забранените дати за църковен брак и попитате какви документи е необходимо да подготвите. Изберете църква, по възможност недалеч от мястото на тържеството, или осигурете транспорт за гостите, в случай че не е близо.

Обмислете декорацията и дребните елементи – Ето защо по-горе ви казахме да помислите за стил на сватбата в началото. Важно е да решите какви цветя например да има на вашата, младоженската маса, както и на масите на гостите. Може да се спрете на сезонни живи цветя. Те ще придадат нежност и свежест на атмосферата.

Открийте мечтаната рокля и костюм – Няма да бъдем многословни. Ще ви посъветваме само да пробвате много модели, за да видите кой как как ви стои. След като сте готови с тоалета, изберете аксесоари, обувки и бижута. Тук следва да споменем прическата и грима, които са също важна част от визията. 

Решете кой ще запечата най-важните мигове от сватбения ден – Снимките и видеата са може би едно от най-важните неща, които остават след сватбения ден. Дори спомените ви да избледнеят, те винаги ще ви връщат към емоцията от този специален ден. Разгледайте портфолиото на различни фотографи и видеографи. Впоследствие попитайте за свободни дати избрания от вас екип. По възможност организирайте среща и уточнете какви кадри искате да бъдат заснети.

булка и младоженец

Помислете кога е най-подходящото време за фотосесия – От една страна, следва да се съобразите с времето навън, а от друга – с гостите. Ако искате нежни, романтични кадри, златния час преди залеза е идеалното време за снимки. Помислете какво биха могли да правят вашите гости, докато текат снимките, ако те нямат да присъстват с вас.

Не подценявайте забавленията – Помислете кой ще бъде водещ и DJ на вашето сватбено тържество. Препоръчваме ви да обсъдите песни, които искате да бъдат пуснати, на коя песен ще бъде първият танц или ако ще има специални изненади за гостите. Разгледайте възможности за допълнителни забавления като фотобудка или жива музика. Обмислете и забавления и за най-малките поканени гости. 

Подгответе сватбени покани – Вариантите са два – да направите сами дизайн за поканите или да се доверите на професионалист, който да ги изработи. Поканите следва да се придържат към цялостната сватбена концепция. Трябва да съдържат дата на сватбата, къде и от колко часа ще са църковният брак, подписването (ако е в ритуална зала), тържеството в хотела.

луксозни хотели Пловдив - сватбена декорация

Обмислете внимателно менюто – Когато искате потвърждение от гостите дали ще присъстват, може да ги попитате за алергии и вкусови предпочитания. Хубавото е, че повечето ресторанти предлагат възможност за предварителна дегустация на сватбени менюта. Съветваме ви да се възползвате от тази опция. Не забравяйте да помислите и за сватбената торта. 

Измислете подаръци за гостите – Помислете за подаръци, които да останат като скъп спомен от събитието. Може да ги оставите на масата, а може и лично да им ги дадете по време на вечерта. Разгледайте възможности за персонализирани подаръци като снимки например или малки сувенири.

Не пренебрегвайте транспорта и настаняването на гостите – В случай че не всички гости разполагат с личен автомобил, помислете как те биха се придвижвали в рамките на сватбения ден. При необходимост наемете шофьори и организирайте транспорт от хотела до мястото на сватбата. Не по-малко важен е въпросът с настаняването. За гости от други градове е добре да осигурите нощувка.

халки за сватба, поставени върху Библията

Организирането на сватба е дълъг процес, съпътстван от много емоции и важни решения. Защото самата сватба е повече от събитие. Тя е начало на нова глава от вашата приказка, изпълнена с обещание за вечна любов, подкрепа и разбирателство.

За хотела

Парк хотел Санкт Петербург е четиризвезден комплекс в сърцето на Пловдив. Открит е преди повече от четири десетилетия и чрез услугите си създава традициите за стил, лукс и уют, съчетани с модерната динамика на града.

Последни новини

Сподели публикацията

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Изживей магията