Сватба – откъде да започнете? (част 1)

сватбена декорация на младоженска маса

Звучи Менделсон. Времето изглежда спряло. Поне за двама влюбени, стоящи един до друг. Сърцата им преливат от любов, а вълнението и щастието се отразяват в усмивките им. Готови са да поемат по своя общ път с обещание за вярност и вечна любов. Вълшебно е. Магично е. Сватба е. 

Планирането и организирането на сватба изглежда вълнуващо и емоционално преживяване. И наистина може да бъде такова. Но също така може да се окаже изпитание за вашите умения за организация и устойчивост на напрежение. 

За да ви помогнем с подготовката, подготвихме списък с неща, които трябва да вземете под внимание. Преди това обаче ви разказваме какви са предимствата на това да организирате сватба в четиризвезден хотел Пловдив.

Сватбено тържество в четиризвезден хотел в Пловдив – Парк хотел Санкт Петербург

За нас в Парк хотел Санкт Петербург организирането на сватба е повече от организиране на събитие. Знаем отлично, че сватбата е преходът към нова страница от общата ви приказка. Приказката между вас и вашата сродна душа. Затова се грижим тържеството да се запечата във вашите сърца и тези на гостите като незабравим спомен. Вашето пътешествие по пътя към вечната любов ще започне в романтичната ни атмосфера, под звучите на нежна музика и весело настроение. 

Уникалната локация в сърцето на града, изисканата атмосфера на залите и безупречното обслужване са нашето обещание към вас за незабравим сватбен ден. В Парк хотел Санкт Петербург ще сбъднем мечтата ви за перфектно сватбено тържество. Сватба в нашия четиризвезден хотел Пловдив е гаранция за невероятни емоции – и за вас, бъдещи младоженци, и за вашите гости. 

Просторните ни и красиво декорирани зали са подходящи за както по-малки, така и сватбени тържества с голям брой гости. Ще подходим с професионализъм и внимание към детайлите и към вашите желания, за да бъде всичко така, както си го представяте. ОТО Event room е с капацитет 700 места, а при необходимост може да ви съдействаме с наемане на фотограф и видеограф, които да запечатат емоциите от сватбения ден.

подредена маса за сватбено тържество

Планиране на сватба – Първи стъпки

Най-вероятно си задавате въпроса “Откъде да започнем?”. Не се притеснявайте, това е съвсем нормално. Планирането на сватбата не е лесна задача и изисква добро планиране. Ето с какво може да започнете.

Поставете си бюджет и го следвайте внимателно – Може да наречем бюджета като вашия финансов план, който определя колко пари искате и можете да изразходите. Съставете реалистичен бюджет. Запишете внимателно всички разходи, които се окачват – за хотела или залата, за декорация, фото- и видеограф, за облекло, за настаняване на гостите и др.

Изберете място, дата и час за сватбеното тържество – Разгледайте различни възможности, които предлагат ресторанти, хотели, сватбени зали. Важно е да съобразите дали ще бъде сватба на закрито или на открито. Вярваме, че успяхме да ви покажем защо четиризвезден хотел Пловдив е добър вариант, ако планирате сватба в града под тепетата. 

Определете стил и тема на сватбата Стилът определя общата атмосфера – дали ще бъде класическа, модерна, рустик, винтидж. Изборът на стил и тема влияе на избора на цветовете, декорация, облекло и дори на менюто. Затова ви препоръчваме да обмислите още в началото как изглежда мечтаната за вас сватба. 

шампанско Moet

Съставете списък с гости – Малка или голяма сватба, в тесен семеен кръг или с всички приятели или роднини. Каквото и да е вашето сватбено тържество, трудно ще планирате каквото и да е, без да направите предварителен списък с гостите. Напишете на един лист всички хора, които искате да са до вас, когато изричате най-важното “да”. 

Решете дали ще подпишете в ритуална зала или ще имате изнесен ритуал – Изнесеният ритуал без съмнение става все по-предпочитан вариант. Бъдещите младоженци избират да се врекат във вярност пред всички свои гости. След това обикновено преминат през т.нар. welcome drink (приветствие на гостите с напитка, получаване на поздравления, правене на снимки за спомен). 

Надяваме се, че сме успели да ви дадем отправни точки откъде да започнете подготовката за големия ден. В следващата част ще ви представим още ценни съвети и идеи, които да ви помогнат да организирате незабравимото сватбено тържество. Следете блога ни, част 2 ще бъде публикувана съвсем скоро. 

арка с живи цветя - сватбена декорация в четиризвезден хотел Пловдив

За хотела

Парк хотел Санкт Петербург е четиризвезден комплекс в сърцето на Пловдив. Открит е преди повече от четири десетилетия и чрез услугите си създава традициите за стил, лукс и уют, съчетани с модерната динамика на града.

Последни новини

Сподели публикацията

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Изживей магията