Какво да правите в Пловдив през лятото? 

жена-на-разходка-в-Стария-град-в-Пловдив

Как да не обичаме лятото? То носи със себе си толкова много любими неща – освежаващи коктейли, възможности за пътешествия, слънчево настроение. Говорейки за слънце, ще кажем, че ако решите да посетите Пловдив през лятото и по-точно през август, трябва да бъдете подготвени за температури над 35°C. Въпреки горещините сме сигурни, че градът под тепетата ще ви очарова. Пловдив през лятото е така прекрасен, както през останалите сезони. Струва си да го посетите, да разгледате популярните забележителности и да се опитате да откриете кътчета, за които малцина знаят.

Ето какво може да правите в града през летните месеци. В следващите редове ви даваме няколко идеи как да направите престоят си по-приятен. 

Пловдив през лятото - панорама

1. Посещение на Аквапарк “Санкт Петербург” – радост и забавление за малки и големи в Пловдив през лятото

Започваме с едно място, което ще ви донесе прохлада в летните горещини. Говорим за Аквапарк “Санкт Петербург”, който е добре познат на пловдивчани. Плувен басейн с водна каскада, детски басейн и воден коктейл бар са на разположение на посетителите и гарантират забавление и релакс на цялото семейство. Входът за деца до 3-годишна възраст е безплатен, а край басейните ще откриете чадъри и шезлонги. 

Ако искате да прекарате лятото с много музика, забавление и приятни емоции, аквапарк “Санкт Петербург” със сигурност няма да ви разочарова. Съботите са запазени за пяна партита с DJ шоу. А освен незабравими летни емоции, аквапаркът обещава свежи питиета, с които да се разхладите в горещите дни. В коктейл бара на аквапарк “Санкт Петербург” се сервират безалкохолни напитки, бира, вино, алкохолни напитки, коктейли.

2. Разходка край Гребната база – спокойствие и романтика по залез слънце

Гребната база е спортно съоръжение, предназначено за тренировки по гребане. Едновременно с това е любимо място на пловдивчани за отдих и разходка. Ако трябва да перифразираме популярния израз “Когато си в Рим, прави като римляните”, ще кажем, че когато сте в Пловдив, трябва да правите като пловдивчаните. Затова не пропускайте да се разходете по Гребния канал.

От двете страни на Гребната има велоалея, така че разходката е възможна и с колелета. Бързаме да ви споделим също, че мястото е приказно привечер. Чудесен начин да направите свой престой в Пловдив през лятото още по-вълшебен е, като наблюдавате залеза с половинката си. Когато слънцето се скрива зад хоризонта, небето се оцветява в невероятна палитра от златисти, оранжеви, червени цветове, а гледката е повече от прекрасна. Някои влюбени избират да “заключат” любовта си точно на Гребната – слагат катинар на моста и хвърлят ключа във водата.

Гребна база Пловдив

3. Срещи с изкуството – вдъхновение и красота в местните галерии

Пловдив е домакин на интересни концерти, театрални постановки, музикални фестивали всеки месец. За събитията в Пловдив през предстоящите месеци ще ви разкажем съвсем скоро. Сега само ще загатнем, че среща с изкуството може да имате, като посетите пловдивските галерии. В града под тепетата има немалко галерии, за които си струва да отделите време, докато сте в града.  

Галериите позволяват да се запознаете отблизо с творчеството на местни, национални и дори международни художници. Разходката в тях е като вълнуващо пътуване из различни течения и епохи. Всяка картина разказва своя собствена история, носи свое послание и предизвиква емоции. Галериите са своеобразни храмове на изкуството, които пазят творчеството на художниците, за да може да се докоснем до техния талант. 

4. Прохлада и светлинно шоу – Пеещите фонтани в Градската градина

От вторник до неделя, от 21:30 часа. Запомнете добре тази информация, в случай че посетите Цар-Симеоновата градина, докато сте в Пловдив. Тогава ще имате възможност да се насладите на музикално-светлинно шоу на Пеещите фонтани. Градската градина, където се намират фонтаните, е любима дестинация за отдих на множество пловдивчани. 

Специалното шоу съчетава изящните светлинни ефекти с приятна музика, а програмата е прекрасен миниспектакъл, с който може да обогатите спомените си от престоя в Пловдив. Шоуто е с начален час 21:30 ч., но ви препоръчваме да отидете по-рано, за да се настаните комфортно на пейките край фонтаните. Може да си вземете коктейл, за да бъде насладата още по-голяма.

За хотела

Парк хотел Санкт Петербург е четиризвезден комплекс в сърцето на Пловдив. Открит е преди повече от четири десетилетия и чрез услугите си създава традициите за стил, лукс и уют, съчетани с модерната динамика на града.

Последни новини

Сподели публикацията

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Изживей магията