Забележителности в Пловдив и красиви места за снимки (част 2)

забележителности в Пловдив - Античен театър

Ако решите да посетите града под тепетата, ще останете в плен на “капана на пловдивската магия”. Древен и вечен, Пловдив ще ви посрещне с безброй красиви кътчета и културни събития. На дневен ред не стои въпросът “Какво да посетим в Пловдив”, а с кое да започнем. В Пловдив забележителности и древни паметници на културата впечатляват родни и чуждестранни туристи.

В първа част ви представихме някои от най-красивите места за снимки в Пловдив. Днес отново ще видим кои забележителности и интересни места да посетите. Ще ви разкажем за Гребната база, Античния театър, Пловдивските тепета и Пеещите фонтани. 

Гребна база - една от най-известните забележителности в Пловдив

Гребната база е предпочитано място за разходка в Пловдив през всички сезони. Особено през пролетта и лятото, когато температурите позволяват активности на открито, пловдивчани обичат да прекарват времето си там. Гребната база е разположена в северозападните части на града, така че ако имате път натам, не пропускайте да я посетите и да си подарите разходка край водата по залез.

Над Гребния канал е разположен пешеходен мост. Особено очарование му придават поставените от влюбени двойки катинари – символ на обещанието им един към друг за вечна любов. От моста се разкрива уникални гледки, така че препоръчваме да се “щракнете” там за спомен. Разбира се, снимките покрай водата също имат своя чар, но само си представете – вие сте в компанията на любим човек, а слънцето се скрива зад хоризонта. Ако застанете на моста, ще може много по-добре да уловите сменящите се в небето оранжеви и червени нюанси.

Гребна база Пловдив - разходка в Пловдив

Античният театър - гордост и емблематичен символ на Пловдив

Разказахме ви за Стария град, но ще отделим специално внимание на разположения там Античния театър. Освен че е сред най-популярните забележителности в Пловдив, активно се използва като сцена за провеждането на различни събития. От концерти до сватби – разнообразието е наистина голямо. Той е сред най-добре запазените древни театри в целия свят и едно от най-известните и красиви места в Пловдив.

Докато сте на почивка в Пловдив, не пропускайте да го посетите. Входната такса е 5 лв. за възрастен и 2 лв. за студенти и ученици. При групи над 10 души има отстъпки, а фамилните билети позволяват семейно посещение на изгодна цена.

Пловдив забележителности - Античният театър

Тепетата в Пловдив - шест места, разкриващи впечатляващи гледки

Няма как да говорим за града под тепетата и последните да не попаднат в нашия списък с места за посещение. Изкачете поне едно от тях. Ще имате възможността да се любувате на възхитителни гледки към целия град.

Таксим тепе, заедно с Небет и Джамбаз тепе, формират т.нар. Трихълмие, по-известно като Старинен Пловдив. Към момента няма да може да посетите единствено Небет тепе, тъй като е затворено за строително-ремонтни дейности. Сахат тепе или Данов хълм пък е най-добре познат с Часовниковата си кула, издигната през XVI век.

Може да се качите на Младежкия хълм (Джендем тепе) или ако сте късметлии, да сте в Пловдив, когато там се провежда концерт или фестивал. На Бунарджика, второто по височина тепе, се намира паметника на Альоша – друга емблема на града. Много абитуриенти се изкачват до паметника в деня на бала си в края на празненствата.

Пеещи фонтани Пловдив - шоу, светлина и музика

Всеки, който посети Пловдив, остава удивен от особения чар на града. В предходната статия трябва да сте прочели за Главната улица. Сега ще споменем, че тя започва от Цар Симеоновата градина, в която пък се намират Пеещите фонтани. Водните струи достигат височина от 20 метра.

Преливащите се цветове на фона на класическа музика създават атмосфера, която привлича и туристи, и местни жители. През лятото програмата е с начален час 21:30. Спокойствието на водата и красотата на ограждащата парка зеленина носят усещане за уединение в големия град. Направете си снимка за спомен и тук.

Пеещи фонтани Пловдив в Градската градина

Вярваме, че се убедихте сами – няма да сбъркате, ако изберете за еднодневна или двудневна разходка Пловдив. Вече знаете и кои места да посетите и къде да си направите прекрасни снимки за спомен. А ако се чудите къде в Пловдив да отседнете, ще ви очакваме в Парк хотел Санкт Петербург. Щастливи сме, че през годините името на хотела се утвърди като еталон за 4-звезден комфорт. Отлично обзаведени студиа и апартаменти, високо ниво на обслужване, първокласни ресторанти – всичко това ни прави предпочитано място за настаняване в Пловдив. Заповядайте и вие при нас.

За хотела

Парк хотел Санкт Петербург е четиризвезден комплекс в сърцето на Пловдив. Открит е преди повече от четири десетилетия и чрез услугите си създава традициите за стил, лукс и уют, съчетани с модерната динамика на града.

Последни новини

Сподели публикацията

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Изживей магията