Организиране на фирмено парти – формула за успех в 6 стъпки

организиране на фирмено парти за Коледа

Когато говорим за постигане на резултати в бизнеса, на преден план винаги излизат те. Служителите. Екипът. Хората, които действат като едно цяло. Какъв по-хубав повод от наближаващите празници да съберете колегите и да отпразнувате заедно постигнатите успехи? Декември е почти тук и ако не сте планирали своето коледно парти, е време да го направите. 

Но как се организира успешно фирмено коледно парти? Именно на този въпрос ще дадаме отговор със следващите редове. Съветите, които ще споделим с вас, са валидни при организиране и на фирмени събития от всякакъв характер. Но тъй като коледното настроение ни завладя рано-рано, ще се фокусираме основно върху това как да превърнете в истински празник дългоочакваното от колегите събитие.

Фирмени коледни партита - време за празнуване на успехите

Коледно-Новогодишните празници носят в себе си магията на радостта и обичта, а фирмените партита са прекрасен начин да споделим тази радост със своите колеги. Празненството може да е повече от похапване и забавление. То е възможност за празнуване на постигнатите успехи и укрепване на връзките в екипа. Това е перфектният момент ръководителите да изразят своята благодарност към екипа за усърдието и постигнатите цели през изминалата година.

фирмено парти за Коледа

Организиране на фирмено парти - 6 основни стъпки

Ако на вас се е паднала задачата да организирате коледно парти, ето какво трябва да направите.

  • Определете предварително в какъв бюджет трябва да се вместите

Подготовката за коледното парти изисква не само желание и креативност, но и добро финансово планиране. Преди да започнете да търсите подходяща локация и да планирате забавления, уверете се, че сте наясно с колко средства разполагате. От бюджета до голяма степен ще зависи къде ще се проведе събитието, дали може да поканите DJ, какви игри ще има за екипа.

  • Съгласувайте удобни за всички дати

Декември е празничен месец, което означава, че много от колегите ви ще искат да слеят почивните дни и да си направят дълга почивка. Ако вашата фирма не работи през уикенда, петък е добър ден за коледно парти. Купонът може да продължи до ранните часове на другия ден, а на сутринта няма да бързате за работа. Колкото по-рано започнете с обсъждането и избора на дата, толкова по-голяма е и вероятността да е свободно желаното от вас място за провеждане.

Казвайки място, трябва да си отговорите на въпроса къде предпочитате да е партито. В офиса, в ресторант, в хотел? Важно е мястото да бъде лесно достъпно за всички присъстващи и да предлага комфортна обстановка за забавление и разговори. Въз основа на броя хора, бюджета и предпочитанията на екипа, изберете най-подходящото място. И все пак, нашият съвет е да се откъснете поне за малко от офис средата.

колеги вдигат чаши на наздраве по време на коледен банкет
  • Обсъдете какво ще е менюто

След като сте избрали дата и място, следва да разгледате вариантите за меню, които се предлагат. Осигурете разнообразие от напитки и храни. Помислете как ще е по-добре – общи плата за няколко души или индивидуални порции за всеки. Безспорно храната е важна, но за да бъде партито запомнящо е, по-важно е да помислите за забавленията и изненадите.

  • Планирайте подходящи игри за фирмени партита

Не пропускайте да помислите за забавната част. Танци, музика, игри, забавления – вие най-добре познавате екипа и следва да знаете каква музика обичат да служат повечето от тях. Помислете дали може DJ да се погрижи за доброто настроение на служителите. Колкото по-голям е екипът, толкова по-трудно ще бъде да отговорите на музикалните предпочитания на всички. Опитайте се, доколкото е възможно, разбира се, да има за всекиго по нещо.

  • Помислете за размяна на подаръци или томбола

Ето една идея, която не е задължително да превърнете в реалност по време на коледното парти, но е супер забавна. Може да организирате “Таен Дядо Коледа”. Всеки участник тегли предварително име на колега, за когото трябва да избере подарък. В деня на празненството всички оставят изненадите и по-късно всеки трябва да намери своята. Хубаво е предварително да си определите бюджет за подаръци.

Друго, което може да направите, е томбола. Купете предварително малки подаръци. Номерирайте ги и ги поставете под елхата. По време на празненството всеки колега трябва да изтегли билет с номер. След като сте се уверили, че всички имат билети, започнете да четете печелившите номера. Тези, които имат съответния номер, печелят подарък.

поставени под коледна елха подаръци за колегите

В обобщение на всичко казано

В случай че на вас е поверена задачата за организиране на фирмено парти, вече знаете шестте стъпки, които ще ви гарантират успех. От определяне на бюджета, през избора на дата и място, до забавленията – планирането на коледно парти с колегите ще бъде лесно като детска игра.

За хотела

Парк хотел Санкт Петербург е четиризвезден комплекс в сърцето на Пловдив. Открит е преди повече от четири десетилетия и чрез услугите си създава традициите за стил, лукс и уют, съчетани с модерната динамика на града.

Последни новини

Сподели публикацията

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Изживей магията